מרק שומר ועדשים בניחוח לימון


מאת: ד"ר רני פולק

חומרים למרק (8 מנות)
1 כוס עדשים אדומים
2  גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות
6  שיני שום קצוצות
4 שומר חתוכים לפרוסות
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
3 כפות מיץ לימון
1/2 לימון עם הקליפה חתוך לפרוסות דקות
2 כפות שמן זית כתית מעולה
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
6 כוסות מים רותחים

חומרים להגשה
כוסברה קצוצה
כף יוגורט       


אופן ההכנה
הרתיחו את המים עם המלח על להבה גדולה ובשלו את העדשים כ 30 דקות.     
מדי כמה דקות, הסירו את הקצף שמצטבר מעל.
במחבת נפרדת חממו את השמן והשחימו את הסלרי והשום לשתי דקות.
הוסיפו את הכוסברה והשומר למחבת, תבלו במלח ופלפל וטגנו כשתי דקות נוספות.
הוסיפו את תוכן המחבת לסיר ובשלו עוד 20 דקות.
הוסיפו את מיץ ופרוסות הלימון, בשלו עוד 3 דקות.
תקנו טעמים עם מלח ופלפל והגישו.

 ניתן להגיש עם מעט כוסברה קצוצה ויוגורט.